Home / Sıkça Sorulan Sorular

 

Programlar hakkında

Soru 1: PsikolojideUzmanlik.com sitesinde kaç tür program / çalıştay / seminer vardır?

Cevap: Tür olarak 1) Uzaktan programlar (bunların hepsi canlıdır – video kaydı değildir) 2) Örgün programlar (Başta İstanbul ve Ankara’da olmak üzere tüm şehirlerde Rasyonel Psikoloji ve Rasyonel Pozitif Psikoloji Derneği çalıştaylar (örn: Testler, Rasyonel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi) yerinde eğitimler yapmaktadır. 3) Süpervizyon çalışmaları (grup veya bireysel) Online veya yüz yüze

Soru 2: Online (uzakta) bir programla yüz yüze arasında fark var mıdır?

Cevap: PsikolojideUzmanlik.com’daki tüm online programlar CANLI’dır. Diğer uzaktan eğitimlerle karıştırmayınız. Video yayınımız yoktur, dolayısıyla, online ile yüz yüze olması arasında fark çok azdır. Eğer video eğitimi şeklinde ise uzaktan eğitim, evet o zaman yüz yüze olması ile online olması arasında fark büyük olacaktır.

Soru 3: Sınav olacak mı?

Cevap: Evet, belge verileceği için her programda / seminerde / çalıştayda SINAV vardır. Başarısız olursanız aynı sınavı 2 kez daha alma hakkınız olacaktır.

Soru 4: Program / çalıştay / seminer sırasında bağlantı kesilirse veya elektrik kesilirse ne olacak?

Cevap: Aynı programa ücretsiz katılabilirsiniz, telafisini alabilirsiniz.

Belge hakkında

Soru 1: Katıldığım programlarda / çalıştaylarda /seminerlerde belge alacak mıyım?

Cevap: Evet. Rasyonel Psikoloji ve Rasyonel Pozitif Psikoloji Derneği, ilgili hocanın imzasını içeren, aldığınız programın ismi ve saatinin yazıldığı belgeyi kargo ile alacaksınız.

Soru 2: Belge kargo ücreti ödeyecek miyim?

Cevap: Yurt içi için ödemeyeceksiniz. Yurt dışı için evet ödersiniz.

Soru 3: Belgeler resmi kurumlarda geçerli midir?

Cevap: Üniversite, lise diploması gibi diplomalar haricinde, Türkiye’de herhangi bir kurumun veya işletmenin verdiği belgeler SADECE yetenekleriniz, bilgilerinizi ve yapabileceklerinizi KANITLADIĞINIZ referans dökumanlarıdır. Özel olsun resmi olsun tüm kurumlar sizin bilgilerinizi ve eğitimlerinizi görmek isteyecektir, ve sizin de bunları belgeleriyle kanıtlamanız gerekir. ANCAK ‘resmi’ olarak dünyanın her yerinde, eğer üniversite veya lise gibi bir diploma değilse, belge sadece REFERANS için kullanılır, iş garantisi vermez. Tabi ki aldığınız belge sizi diğer kişiden üstün veya ileride kılacaktır. Bu amaçla kullanılır.

Soru 4: Uzaktan bir programa / seminere / çalıştaya katıldığımda belge üzerinde uzaktan (online) yazacak mı?

Cevap: Hayır, çünkü tüm programlarımız CANLI’dır. Böyle bir ibare yazmayacaktır.

Ödeme hakkında

Soru 1: Kayıt olursam ve katılmazsan tekrar alabilir miyim?

Cevap: Evet

Soru 2: Ödeme yaptıktan sonra vazgeçersem ödememi geri alabilir miyim?

Cevap: Evet, ancak hesabınıza geri- havale yaparken banka havale masrafları kesinti yapılır (bazı bankalar 3 Tl bazı bankalar 7 TL havale ücreti almaktadır).

Soru 3: Kayıt olduktan sonra ne yapmam gerekiyor?

Cevap: Dekontunuzu bize email atmanız yeterlidir. Sadece programın saatini beklemeniz yeterlidir.

Kimler katılabilir?

Soru 1: Herkes katılabilir mi?

Cevap: Her seminer / çalıştay / programa bakarak, katılımcıların kimler olabileceğini ilgili sayfadan öğrenebilirsiniz. Genelde PsikolojideUzmanlik.com’da psikoloji ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrenci ve uzmanlarına hitap eden programlar vardır. Ancak bazı programlarımıza çocuk gelişimi uzmanları, özel öğrenme öğretmenleri, öğretmenler ve hatta aileler ve vatandaşlarımız katılabilir. Bu konuda bizden de telefonda bilgi alabilirsiniz 0 212 327 02 33

Soru 2: Benle birlikte canlı programı başkası seyredebilir mi?

Cevap: Hayır. Katılım hakkı sadece 1 kişiye aittir. Ancak toplu katılımlar olabilir. Toplu katılımlarda indirim de yapılmaktadır. Kaç kişi aynı anda katılacaksa bizi bilgilendirmeniz gerekir. Eğer hakkı olmadığı halde başkasının katıldığı anlaşılırsa (kameranızda açıkken odanızda başkaları da varsa) bağlantınız otomatik olarak kesilecektir.